0180 551042 / 0622423482 info@arievandeventer.nl

Scooterrijbewijs Bromfiets РRijbewijs AM

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder die een bromfiets wil besturen moet in het bezig zijn van een rijbewijs categorie AM.

Dit extra praktijkexamen is ingevoerd om de kans op het aantal ongelukken met bromfietsers te verkleinen en de veiligheid van de bromfietsrijder op de weg te vergroten.

Een ieder die nog niet in het bezit is van een rijbewijs categorie A of B dient dit examen af te leggen. Als je met de praktijklessen wil beginnen moet je eerst in het bezit zijn van een theoriecertificaat AM. Je kunt theorie-examen doen als je 15 jaar en 6 maanden of ouder bent. Voor deelname aan het theorie-examen moet een pasfoto worden overlegd en een geldig identiteitsbewijs. Als je geslaagd bent krijg je een theoriecertificaat met een geldigheidsduur van een jaar. Vanaf 16 jaar kun je examen doen voor het bromfietspraktijkexamen AM.

 

Het examen

Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, beter bekend als het CBR zullen beiden examens worden afgenomen.

Bij aanvang van je praktijkexamen maak je eerst kennis met de examinator. De examinator zal je uitleggen hoe het examen in zijn werk zal gaan. Het praktijkexamen duurt 45 minuten.

Tijdens het examen rij je een route, welke ongeveer 25 minuten zal duren. Tijdens deze route zul je beoordeeld worden op je verkeersdeelneming op de openbare weg. Ook zal de examinator beoordelen of je de bromfiets goed beheerst.

Aan jou de taak om de examinator ervan te overtuigen dat je voldoende in huis hebt om als bromfietsrijder op een veilige en zelfstandige manier deel te nemen aan het alledaagse verkeer.

Wij bieden je de mogelijkheid je opleiding te volgens middels losse lessen of een totaalpakket.

Scooterrijbewijs halen? Rijschool Arie van Deventer Krimpen aan den IJssel